Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Kavalan Solist Fino Single Cask Whisky

Anmeldt d. 02-01-2018 af Niklas Bargmann Madsen

I dag akkompagneres mange whiskyer af en lang tirade om deres traditionsbundne, oldhåndværksmæssige tilblivelse. Taiwan er et land fuldkommen uden nogen form for whiskytradition. Diskursen kan altså af gode grunde ikke dreje sig om hundrede år gamle skikke og metoder fra de gode gamle dage - til gengæld afslører Kavalan en vis stolthed over at være et topmoderne destilleri, ejet af et stort konglomerat. Kavalan er diversifikation: King Car Groups forsøg på at sprede investeringerne over en bredere portfolio. Moderkoncernens produkter inkluderer faktisk alt fra instantnudler og yoghurt til myggespray og kakerlakfælder. Deres største succes er ready-to-drink kaffe under mærket Mr. Brown Coffee. 

Det lyder ikke ligefrem romantisk, men der er noget ved Kavalans kontante, nøgterne, businessagtige approach, som på samme tid forfrisker og forarger. Det er klart, at noget af mystikken og magien bag livets vand fordamper, men tilbage er det kuriøse ”faktum”, at de producerer noget af verdens bedste whisky.

Og måske er der behov for et oprør mod whiskyverdenens vildtvoksende antikvitetsfetichisme, der især i USA får nye brands til at digte romantiske historier om deres firmas fortid, også selvom whiskyen er købt færdig fra en stor fabrik i Indiana.

Denne single cask er en af juvelerne i Kavalans krone. Whiskyen er lagret på et fino sherry-fad i cirka 7 år og tappet ved fadstyrke uden tilsat farvestof. Fadnummer: S060814019.

Duft

Duften vågner med stenfrugt; ferskner og især abrikoser, men bliver hurtigt mere tropisk og udvikler overmoden banan, mangochutney og passionsfrugt. Et ganske kort øjeblik minder den mig om en ultrakoncentreret Clynelish, og glasset truer med at flyde over med honning og bivoks, men strømmen viger tilbage og efterlader noget der (med faren for at virke forcerende) faktisk forekommer mig asiatisk; limeblade, karry og frisk gurkemeje. Med lidt tid i glasset vokser en skovagtig dimension frem: fyrrenåle, cedertræ, citronskal og eukalyptus. 

Smag

Intensiteten i smagen er genkendeligt Kavalansk og udvider den eklektiske frugtsalat fra duften: abrikos og mango, men også orangemarmelade og nærmest appelsinsaft. Så kommer nelliker og marcipanbrød, eller endda orgeat, honning og en lakridset, mørk melassesmag som af tyktflydende ketjap manis.

Bedømmelse

Denne single cask er en af juvelerne i Kavalans krone. Whiskyen er lagret på et finosherry-fad i cirka 7 år og tappet ved fadstyrke uden tilsat farvestof. Voldsomt intens og koncentreret frugtbombe. Man kan nok bytte én af sine ”6 om dagen” ud med et glas af denne.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Taiwan
3250 DKK
57,8%
70 cl

Røg: 0/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Abrikoser, overmoden banan, mangochutney, honning og bivoks, limeblade, karry og frisk gurkemeje.


Nelliker og marcipanbrød, eller endda orgeat, honning og en lakridset, mørk melassesmag som af tyktflydende ketjap manis

Brugerbedømmelser: 93/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet