Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
81 point

BenRiach Sherry Matured 12 Years

Anmeldt d. 23-12-2014 af Rikke "Whiskyhatten" Juhl

Duft

En frugtsymfoni uden lige. Det er en åbenlys sherrypræget dram, der løfter whiskyen til et sødmeniveau der minder om dessertvin.  Jeg får et indtryk af, at den indeholder både smør, sukker, frugter og spiritus. Søde mandler, brændt appelsinskal i en karamelisering toner frem. 

Smag

Frugtnoterne starter ud som friske og spicy og bevæger sig dernæst hen i en brændt karakter, som brændt træ med vanilje. Den smager både lidt hen af søde appelsiner, marcipan, syrlige æbler og har en lidt krydret smag. Symfonien spiller stadig, dog lidt falsk i overgangen fra smagen til det næste sæt, hvor intensiteten daler væsentligt. Der kunne godt have været en blidere overgang hen imod eftersmagen.

Karakteren af whiskyen som helhed er stadig højt at flyve, og den udvikler sig i en enorm rund eftersmag, der har en blød smørkarakter og fudge-lignende noter med den klassiske malt. Der er igen kortvarigt noget citrus i smagen. En lang varmende afslutning. 

Bedømmelse

Alt i alt er det en meget bastant dram, der har en enorm fyldig karakter. Den udtrykker sig kraftigt hele vejen og både i næsen, på paletten og efterfølgende er den behagelig og interessant. Den afviger en smule fra en klassisk sherrylagret whisky, måske på grund af den lette spicy ane den har samt en lille skarphed. Andre whisky jeg har smagt, som har fuld lagring på sherryfade, har været mere fede og søde. Hos denne skinner et krydret og tørt udtryk igennem med en delvist afdæmpet sødme.

BenRiach er et mindre familieejet destilleri, der har været relativt ukendt, men som i de seneste år er kommet frem på markedet, delvist på grund af deres eksperimenteren med forskellige finish (portvinsfade, rødvinsfade, dessertvinsfade og jeg skal komme efter dig), men også fordi det er et troværdigt produkt. Destilleriets personale er passionerede for at lave god og solid whisky, både med klassisk maltkarakter og med mere nuancerede udtryk. De har deres eget malteri og kan selv kontrollere deres malt og tørre den efter egne ønsker. Ejerne af BenRiach har også Glendronach-destilleriet, som laver whisky der hovedsageligt er lagret udelukkende på sherryfade af forskellige typer. Hvis man er til sherryfadlagret whisky, er Glendronach et virkelig godt bud på noget sublimt. Denne whisky har et udtryk, der bestemt også er værd at erfare! 

 

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Speyside, Skotland
300 DKK
46%
70 cl

Røg: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Frugtsymfoni, sherrypræg, søde mandler, brændt appelsinskal og karamelisering.


Frugtnoter, frisk og spicy. Brændt træ og vanilje. Marcipan og syrlige æbler. Krydret smag.

Brugerbedømmelser: 95/100 (6 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet