Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
91 point

North British 1962 - 52 Years

Anmeldt d. 09-10-2014 af Rikke "Whiskyhatten" Juhl

Duft

Tobaksrøg er det første jeg støder på med en lidt ”våd”, fugtig dunst. Lidt som når man sidder i et fugtigt lokale og nogen har røget. Derudover mindes jeg maskinolie eller lignende fra et værksted. Den fremstår let, men samtidigt ligger der en vis dyb sødme, som minder om mørkere karamelisering, brun farin og vanilje, der er lettere brændt, i en rigtig lækker sammensmeltning med den røgkarakter den har. Den har umiddelbart kant! Og virker meget interessant… Meget.

Smag

En intens varmende kvalitet med meget eksponerede lakridsnoter. Saltlakrids og noter af også tobak. Stadig med den jævne røg fra duften. Røgen er i stil med den fra piber med den karakteristiske sødme. Olieret. Sammen med lakrids og tobak følger en karamelsødme og dernæst en kort krydret udvikling, der aftager hurtigt og efterlader munden varm og lækkersulten. Sikke en symfoni af delisciousness.

Tilbage sidder jeg med en blown away -følelse, og tænker: Wauw. Og håber på, at jeg får chancen for at smage den igen engang. Efterdønningerne er ikke så markante, hvilket oftest er tilfældet med grain, men oplevelsen har været storartet, og den fylder noget her! 

Bedømmelse

Hold nu fast - 52 år single grain!! Den er destilleret 26 år før, jeg blev født. Og den er nu dobbelt så gammel som mig. Hmm..

På mange måder en unik oplevelse, da den ikke minder om noget, jeg har smagt før. Den har så vanvittig en harmoni med så megen smag og kraft, at jeg føler mig mættet bare af én dram (der i øvrigt holder meget meget længe - ikke pga. en lang eftersmag, men pga. den intense smagsoplevelse, der sparker benene væk under dig, hvorefter det tager tid at komme op at stå). Udviklingen er veltilrettelagt om man vil. Den er meget elegant i sin fremtoning og har en meget raffineret palet af fine fine noter.

Directors Cut er en af de meget eksklusive serier fra Douglas Laing, der består af uafhængigt udvalgte fade, der tappes individuelt. Både single malts og single grains har de fundet i mesterlig stil, og denne grain er endnu et fantastisk medlem. 

North British er et af de største destillerier indenfor grainproduktionen i Skotland. Det er altså ikke ofte, man ser noget fra dem, der er interessant at drikke uden at hælde malt i det. Dette er en af de ældste single grain, der endnu er set på markedet, og med 52 års lagring kan man næsten kun forvente noget usædvanligt.

 

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Lowland, Skotland
3500 DKK
41,1%
70 cl

Røg: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Tobaksrøg, brun farin, vanilje, der er lettere brændt i en lækker sammensmeltning.


Saltlakrids, tobak, piberøg med den karakteristiske sødme. Den efterlader dig lækkersulten!

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet