Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Spirit safe

Skrevet d. 21-08-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Når man destillerer produktet løber det ned igennem en lang arm, kondensatoren, hvor væsken løber ind i det man kalder spirit safe. Den tillader destillatøren at analysere den alkohol, der kommer ud af potdestillatoren. Her løber produktet igennem fra start til slut igennem destillationen, og det er her der udvælges, hvad der er godt nok til lagring.

Man kan dele destillatet op i tre stadier, hovedet, hjertet og halen. Hovedet er det første der løber igennem spirit safe og skal frasorteres. Dernæst strømmer hjertet igennem, og dette er hvad vi skal bruge til lagring og derfor til det endelige produkt. Til sidst løber halen igennem, som også skal frasorteres.

Hvis man forestiller sig en jernbane, hvor sporet deler sig i to. Et tog med 100 vogne kører på banen. Der hvor banen deler sig i to, kører de første 15 vogne ad det ene spor, indtil sporingen skifter, så de 70 efterfølgende vogne kører ad det andet spor. Herefter skifter sporingen igen, så de sidste 15 vogne kører ad samme spor som de første 15.

Det er destillatøren der styrer sporingen, og således udvælger han den bedste midte af produktet, der er værd at lagre.



Whiskyproduktion



Tilmeld dig nyhedsbrevet