Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Whiskyhatten.dk med en ung pige bag glasset

Skrevet d. 26-08-2014 af Rikke "Whiskyhatten" Juhl

- Læs hvordan ideen blev søsat.

Da jeg første gang mødte Mads Heitmann havde jeg haft en forventning om en ældre herre, der havde beskæftiget sig indgående med rom igennem mange år. Det sidste holdt stik, men selvom ældre er en relativ betegnelse, var han ikke af en alder den typisk dækker over. I stedet måtte jeg trykke en hånd fra min egen årgang, og her stod vi så, på Aarhus Rutebilstation på vej mod den jyske hede, for at stå udskænkere til MacYs store Rom- og Whiskyfestival. Det var udgangspunktet for et senere venskab og samarbejde mellem to, hvis store fællesnævner var og er passionen for god smag. Det vigtigste grundlag for en masse fremtidige sammenkomster over borde pakket med gode sager.

Allerede på vej derud var vi i gang. Vores lift ventede på os i Voldby, og i bilen med min bror som chauffør blev vi budt på en Octomore. Han havde fået byttet sig til den på magisk vis og den skulle selvfølgelig smages i et lidt mere nørdet regi. Med en lagringstid på 5 år, en meget heftig fadstyrke og 164 ppm, hvis ikke hukommelsen slår fejl, var det en alvorlig opvarmer til en i forvejen lang dag spækket med rom og whisky. Med bilen fuld af røg fortsatte vi turen vestpå.

6940123 Der Var Whisky Og Rom Til Alle Mand 1

Jeg selv skulle skænke Douglas Laing –produkter og Mads skulle selvfølgelig skænke rom i den anden ende af salen. Til efterfesten for crew’et var vi mestendels at finde rundt om et meget bugnende bord, hvor vi delte en masse historier om gode smagsoplevelser indenfor rom- og whiskyverdenen, mens vi stod og smæskede os i lunende væsker, og kinderne fik mere og mere farve.

De fleste kan nikke genkendende til begejstringen ved at møde andre mennesker, der deler en kær interesse. Den samme begejstring opstod her. I branchen med spiritus har jeg personligt ikke mødt mange på min egen alder (og da slet ikke af samme køn), og at møde en, der i en så tidlig alder har fået skabt et navn indenfor en verden, der typisk er præget af ”voksne”, gjorde ikke begejstringen mindre.

Ligesom Mads har beskæftiget sig med rom igennem en del år, har jeg ligeså hvad whisky angår. Og eftersom min whiskyloge ikke forbeholdes whiskyelskere, men er åben for folk, der har en interesse i at smage spiritus, kom Mads en aften forbi med en ven og en masse rom. Til et sådant arrangement er bordene ofte svære at overskue, men ikke desto mindre fik vi smagt på det meste. Snakken gik og da Mads luftede for mig, at han længe havde tænkt på at fordoble romhatten.dk, var jeg helt med på ideen. What’s not to like! Selvfølgelig skulle der fødes en whiskyhatten.dk, og derfra blev jeg stemmen bag anmeldelser og artikler på søstersiden, der nu er nået så langt i sin udvikling, at whiskyhatten.dk er en realitet for både jer og os.

Jeg glæder mig til alt hvad det bringer.whiskyhattenTilmeld dig nyhedsbrevet