Romhatten.dk - Stedet for romelskere
Kontakt
Luk
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Malt

Skrevet d. 21-08-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Malt er en fællesbetegnelse for behandlet korn, der har undergået en delvis spirring, for at frigive gæringsdygtigt sukker. Spiringen stoppes når sukkerniveauet er højest. Dette gøres ved tørring. Kornet ser efter denne proces lidt mørkere ud og er – selvfølgelig – tørt. Hvis slutproduktet skal være malt whisky i skotsk eller irsk stil, er kornsorten altid byg. Andre kornsorter anvendes ved andre whiskytyper, eksempelvis grain whisky og rye whiskey. Her hedder det således også malt, men den skotske single malt whisky går ofte under navnet ”malt” alene og er altså udelukkende produceret på byg.



Whiskyproduktion



Tilmeld dig nyhedsbrevet